Proč kupovat Monolift ?

05 / 04 / 2019
Proč kupovat Monolift ?

Před několika týdny jsem dostal dotaz od zákazníka, proč by si měl kupovat do své posilovny monolift, když na provádění dřepu stačí posilovací klec doplněna o monoliftová ramena. Nebo že toto vše je naprosto zbytečné a že stačí základní dřepovací stojan, který využívají vzpěrači. Jemná nastavení monolitu nikdo nevyužije a těch pár kroku dozadu při zvednutí činky zvládne přece každý. Na přepravu po závodech šíleně neohrabané a celková konstrukce spíše připomíná přístřešek na dříví. Jenže…


Monolift je jedna z nejúžasnějších pomůcek pro skupinový trénink dřepu. Jeho pravé kouzlo se pokusím vysvětlit na malém příkladu. Je pondělí a v posilovně se objeví pět borců v teplákách. Třem z nich z dálky svítí pleš, ale za to jejich tvář je doplněna pořádným plnovousem. Jeden z nich nese starý magnetˇák a všichni jsou krásně pomalovaní. I když jsou si podobní jak vejce vejci přesto, je jedna věc rozlišuje a to je jejich výška.

Nakráčí k magickému místu, kde stoji monolift a jde se na věc. Začíná trénink dřepu a přihazuji se první kotouče na osu. Střídají se jeden po druhém a při tom snadno mění výšku naložené osy. První zahřívací fáze za námi. Jde se na sumo dřep. Tedˇ už naplno začínají využívat možnost sklopení ramen. Po dosažení hmotnosti 250 kg přihazuji řetězy a pořad se bez jakéhokoliv omezení střídají a drtí jednu sérii za druhou. Do toho burácí Manowar, hecováni i kontrola techniky každého liftera je samozřejmostí. Nejstarší dědek si pochvaluje, jak se řetězy nehoupají a může si perfektně vyladit pozici dřepu. Omotán snad vším co našel doma, leze pod osu, rovná se a zvedá ji o pár centimetrů nad háky. Mladík u pákového mechanizmu se na něj usmívá, odklápí mu ramena a v duchu a respektem si říká, tak se ukaž starouši. Panující atmosféra se prostě slovy nedá popsat. Takto trvá trénink pomalu tři hodiny a celý se odehrává právě jenom v monoliftu. Veškerá fyzická a mentální energie v tomto tréninku se vynakládá pouze na zvedání železa a trénink dřepu nesmí být nijak omezen zbytečnou manipulací s osou nebo jakýmkoliv omezením při nastavováním vybavení.

Monolift byl vyroben pro skupinový trénink pokročilých dřepařů, kteří přesně vědí, co dělají. Tento trénink je naprostý zážitek. Pokud se monolift správně využívá, stává se z něj nepostradatelná pomůcka pro pokročilý skupiny trénink dřepu. Není určen pro atlety, sportovce ani klasické silové tréninky. V útrobách monoliftu najdou uspokojení ti nejlepší powerlifteří, proto jeho výroba musí vždy splňovat ty nejpřísnější kritéria a parametry. Gregor Gym s těmito „šílenci“ soucítí a proto náš monolift je vyroben právě pro ně. Jestliže vaší posilovnu navštěvují tyto skupiny powerlifterů je pořízení monoliftu pro jejich potřeby nevyhnutelné.