AQUASYS STRONGMAN CUP 2017

26 / 06 / 2017
AQUASYS STRONGMAN CUP 2017

Aquasys Strongman cup 2017 pro nás byla první velká veřejná akce, kde jsme mohli nechat otestovat naše vybavení. Velice tímto děkuji Lukáši Svobodovi, který celou akci perfektně zorganizoval a ještě se sám stihl připravit na klání s českou a evropskou špičkou.


Závody se konaly za obrovského horka v amfiteátru blízko Pilské nádrže ve Žďáru nad Sázavou. Celé klání, ať už místem či horkem připomínalo římské sportovní hry plné prachu, potu a krve. Všichni závodníci podávali výkony na samé hranici svých možností. Pro nás byla tato akce ohromnou zkušeností. Ukázala nám, kde má naše vybavení slabiny. Ať je to jemnější nastavování Yoke, nesmekavá úprava či hrubší rádlování Axel Bar. Všechny tyto poznatky ihned zapracujeme do další výroby tak, aby naše vybavení nemělo žádnou slabinu.

Jednou z věcí, ke které jsme se po těchto závodech rozhodli je výchova a podpora strongman závodníků. Je s podivem, v jak primitivních podmínkách se u nás tito sportovci připravují a pak dokáží podat tak fascinující výkony. Gregor gym zapracuje na vlastní výchově strongmanů. Bude jim poskytovat takové zázemí, aby pro ně na závodech nebyla žádná disciplína překvapením. I když spoustu strongmanů tvrdí, že kouzlo tohoto sportu spočívá v tom, že na závodech je pokaždé jiné vybavení a nedá se na něj připravit. Z našeho pohledu je to pro závodníky jistý hendikep. Pokud se budeme snažit posunout tento úchvatný sport na další úroveň, je nutností unifikovat rozměry jednotlivého vybavení, jako tomu je u jiných vrcholových sportů. Kláda by měla mít tyto rozměry, Yoke zase takové atd. Tak, aby se závodník mohl přesně připravit.

Toto jsou sice vysoké cíle, ale pevně věříme, že se nám to podaří a jednoho dne uvidíme českého závodníka na těch největších světových strongman hrách, kde bude reprezentovat naši zemi jak se sluší a patří. Ještě jednou všem děkujeme. Budeme se těšit na další vrcholné sportovní výkony v přítomnosti našich strojů Gregor gym.

AQUASYS STRONGMAN CUP 2017 - fotogalerie